Hypertea čaj hipertenzija – mišljenja, forum, ljekarna, cijena, gdje kupiti?

Hypertea – Ako ste odlučni u namjeri da se riješite visokog krvnog pritiska i vratite se zdravom načinu života, vjerovatno ste već izbacili neke proizvode iz svoje prehrane. Ovo uključuje hranu bogatu natrijumom, nezdravim mastima i visokim sadržajem šećera. Osim eliminacije određenih namirnica, pobrinite se da jedete više hrane bogate zdravim mastima i malo šećera. Ako ste pobornik prirodnog načina liječenja, sa dugoročnim djelovanjem, onda vam svakako možemo preporučiti početak konzumacije čajeva koji na prirodan način regulišu visok krvni pritisak i blagotvorno djeluju na cjelokupno zdravlje organizma. Jedan takav čaj je  Hypertea koji jača krvne sudove i pomaže kod hipertenzije .

Čaj od hipertea preporučuje se svim osobama koje imaju problema sa hipertenzijom, kao i osobama koje žele da očuvaju kardiovaskularno zdravlje i preveniraju hipertenziju. Hypertea je biljna mješavina biljaka koja ne samo da štiti zdravlje srca i krvnih žila, već djeluje i smirujuće te pomaže u regulaciji tjelesne težine.

>>>-50% Cijena – Zvanična stranica<<<<

Hypertea

Dijeta i hipertenzija

Ishrana može imati veliki uticaj na vaš krvni pritisak, što je sila kojom vaša krv deluje na zidove vaših krvnih sudova.

Visok krvni pritisak ili  hipertenzija  pogađa 47 posto odraslih u SAD-u. Visok krvni pritisak može vremenom uzrokovati zdravstvene probleme, uključujući srčane bolesti i moždani udar.

Posebno, slana hrana može uzrokovati visok krvni pritisak. Kada jedete so, vaše telo zadržava više tečnosti, povećavajući volumen krvi i pritisak. Slatka hrana i hrana bogata zasićenim mastima takođe može povećati krvni pritisak.

S druge strane, ishrana zdrava za srce može vam pomoći da postignete i održite normalan krvni pritisak.

Ako imate visok krvni pritisak,  Američko udruženje za srce (AHA)  savjetuje vam da jedete puno:

 • voće
 • povrće
 • mršavih proteina
 • proizvodi od celog zrna

U isto vrijeme, AHA preporučuje ograničavanje namirnica koje mogu održati povišen krvni tlak, kao što su:

 • crveno meso
 • sol (natrijum)
 • hrana i pića koja sadrže dodane šećere
 • provjerite također Nicosadio

>>>-50% Cijena – Zvanična stranica<<<<

DASH dijeta

Jedan plan zdrave ishrane za srce je  DASH dijeta  , koju AHA preporučuje da pomogne u kontroli krvnog pritiska. DASH je skraćenica za “Dijetetski pristupi zaustavljanju hipertenzije” i nastala je 1990. godine .

Dijeta ima za cilj 4.700 miligrama (mg) kalijuma dnevno uz smanjenje natrijuma, što pomaže u snižavanju krvnog pritiska. Istraživanja pokazuju da je dijeta efikasna, a   pregled  studija iz 2020.  pokazuje da snižava krvni pritisak kod osoba sa hipertenzijom, kao i onih bez tog stanja.

DASH dijeta se sastoji od jedenja:

 • voće kao što su jabuke, banane i jagode
 • povrće poput brokule, mahune i šargarepe
 • orašasti plodovi kao što su bademi i orasi
 • mahunarke i sjemenke kao što su pasulj, sočivo i sjemenke suncokreta
 • cjelovite žitarice kao što su tjestenina od cjelovitog zrna pšenice, smeđi pirinač i zobene pahuljice
 • mliječni proizvodi s niskim udjelom masti kao što su obrano mlijeko i sirevi sa smanjenom masnoćom
 • nemasne proteine, kao što su piletina ili riba bez kože

Broj porcija za svaki obrok zavisi od vaših dnevnih potreba za kalorijama.

S druge strane, plan ograničava:

 • hrana bogata zasićenim mastima, kao što su masno meso i palmino ulje
 • šećerom zaslađena pića
 • slatke namirnice kao što su javorov sirup, slatkiši i žele
 • alkohol

Takođe navodi maksimalan unos od  2.300 mg  natrijuma dnevno.

Hypertea

>>>-50% Cijena – Zvanična stranica<<<<

Hrana koju treba izbegavati

Bez obzira na to da li slijedite određenu dijetu ili ne, određene namirnice i sastojci mogu podići vaš krvni tlak ili pomoći u održavanju visokog krvnog tlaka. Ograničavanje ovih namirnica može pomoći u kontroli krvnog pritiska.

 • Sol ili natrijum
 • Deli meso
 • Zamrznuta pizza
 • Kiseli krastavci
 • Supe iz konzerve
 • Proizvodi od paradajza u konzervi
 • Šećer

Hypertea – mješavina biljaka sa višestrukim djelovanjem

Kao što smo već spomenuli, redovna konzumacija Hypertea čaja imat će mnoge blagotvorne učinke na vaše zdravlje. Sastav Hypertea čaja je mešavina delotvornih biljaka koje snižavaju krvni pritisak, jačaju tonus krvnih sudova, snižavaju holesterol u krvi i umirujuće deluju na nervni sistem. Još jedna prednost Hypertea čaja je što će vam pomoći da se riješite viška tekućine iz tijela i na taj način smanjite težinu.

Čajnu mješavinu Hypertea može koristiti apsolutno svako, bez straha od posljedica. Bezbedan je za upotrebu jer sadrži samo biljke čiji aktivni sastojci deluju jednako efikasno kao i različiti farmaceutski preparati.

Hipertenzija se smatra bolešću modernog doba, a ovaj zdravstveni problem je sve češći u različitim starosnim grupama. Različiti uzroci visokog krvnog pritiska kao što su genetika, cjelodnevno sjedenje, pušenje, konzumacija alkohola ili nezdrava hrana mogu dovesti do problema poput visokog krvnog tlaka, a u nekim slučajevima i do srčanog ili moždanog  udara  . Iz tog razloga važno je na vrijeme voditi računa o svom zdravlju i spriječiti dalje komplikacije.

>>>-50% Cijena – Zvanična stranica<<<<

Hypertea

Zašto je Hypertea savršen izbor za hipertenziju?

Čaj od hiperčaja je prirodni proizvod, u čijem sastavu su objedinjene najefikasnije biljke u prirodi koje štite zdravlje krvožilnog sistema. Ako ste prirodni iscjelitelj, evo nekoliko razloga zašto biste Hypertea trebali učiniti dijelom vaše svakodnevne rutine.

Prirodni sastav

Hypertea čaj sadrži samo prirodne biljne ekstrakte. Za razliku od raznih farmaceutskih preparata, Hypertea ne izaziva nuspojave kao što su vrtoglavica, grčevi i nesanica. Održavajte kardiovaskularno zdravlje prirodnim putem, bez brige o posljedicama.

Efektivno

Hypertea čaj sadrži biljke sa koncentrisanim aktivnim sastojcima koji se efikasno bore protiv hipertenzije u svim njenim fazama. Čaj će sniziti krvni pritisak i ukloniti anksioznost i napetost. Redovnom konzumacijom dugoročno održavate zdravlje vaših krvnih sudova, jer sastojci čaja vraćaju elastičnost vašim krvnim sudovima, sprečavajući porast krvnog pritiska.

Radi više puta

Pored hipertenzije, Hypertea se efikasno bori protiv viška holesterola i visokog nivoa šećera u krvi. Ako imate problem sa kilažom, ova mješavina ljekovitog bilja pomoći će vam da se riješite viška tekućine iz tijela i tako smanjite težinu.

Pogodno za preventivnu upotrebu

Ako imate genetsku predispoziciju za visok krvni pritisak, Hypertea je savršen način da na vrijeme održite zdravlje srca i spriječite dalje komplikacije. Bilo da želite da snizite krvni pritisak ili da očuvate zdravlje krvnih sudova, Hypertea će vam pomoći i u jednom i u drugom.

>>>-50% Cijena – Zvanična stranica<<<<

Komentiraj